Op zomerse dagen heb je vaak toch eigenlijk geen zin om een complete warme maaltijd te bereiden.
De ideale oplossing: een heerlijk frisse zomerse salade! Als hoofdmaaltijd met brood, bij de bbq, picknick of lunch. Snel op tafel, en je krijgt toch behoorlijk wat vitamines en groenten binnen.
Je kunt naar hartelust varieren met groenten, croutons, nootjes, pitten, kaas, paddestoelen, fruit, pasta, couscous, vis, vlees, kip, sausjes en dressings.
Wij hebben hier gekozen voor 2 verschillende supersnelle zomerse pasta salades.
Eet smakelijk!
Pasta salade met tomaat en mozzarella
Ingredienten:
250 g schelpjespasta;
2 zakjes verse basilicum (a 15 g);
1 teen knoflook, fijngesneden;
2 eetlepels citroensap;
45 eetlepels olijfolie extra vierge;
1 zak bosuitjes (3 stuks), in ringetjes;
4 tasty tom tomaten, in vieren;
2 zakjes minibolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), uitgelekt
Bereidingswijze
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer 1 zakje basilicum met de
knoflook, het citroensap, de olijfolie en 2 eetlepels water tot een dressing. Voeg zout en
(versgemalen) zwarte peper naar smaak toe. Giet de pasta af en meng meteen in een schaal met
de dressing, laat minstens 20 min. afkoelen. Scheur de rest van het basilicum in stukken. Schep
vlak voor het serveren de bosui, de tomaat, de mozzarella en het basilicum door de salade. Breng
de salade op smaak met zout en peper.
Zomerse pasta salade met spekreepjes en perzik
Ingrediënten:
1 pakje tortellini's (gevuld met kaas, spinazie of gehakt)
1 krop ijsbergsla
2 pakjes spekreepjes
1 grote rode paprika
1 blik perzikschijfjes
1 pakje boursin
Bereidingswijze:
Snij de ijsbergsla, de paprika en de perzik schijfjes in kleine stukjes.
Doe de ijsbergsla, de paprika en de perzin in een slabak.
Verdeel de boursin in stukjes en mix deze door de sla heen.
Kook de tortellini en bak de spekjes.
Roer de warme torellini en de spekjes door de sla.
Zorg dat de boursin door de salade heen smelt en verdeeld wordt.
Tip: Serveer de salade met stokbrood.
No comments:
Post a Comment