Hartige pannenkoekjes met yoghurt en courgette
Gegarneerd met rucola, feta en cherrytomaatjes
Net even iets anders dan de "gewone" pannenkoek. In plaats van melk gebruik je hierbij Griekse
yoghurt. Door deze yoghurt krijgen je pannenkoekjes een heerlijk frisse smaak. De toegevoegde
courgette maakt het ook nog eens heel gezond. Een ideaal gerechtje voor je lunch!
Benodigdheden:
50 gr zelfrijzend bakmeel
250 ml Griekse yoghurt
1 ei
1/4 deel van een courgette
1 theelepel tijm
wat zout en peper
klein handje geraspte kaas
Om te garneren: rucola feta en cherrytomaatjes
Bereidingswijze:
Begin met het raspen van de courgette. Meng vervolgens alle ingrediënten met de courgette in
een kom. Verhit een scheutje olie in een pan en giet een beetje van het beslag in de pan. Bak de
pannenkoekjes ongeveer 23 minuutjes per kant. Garneer de pannenkoekjes met de rucola, feta
en cherrytomaatjes. Eet smakelijk!
No comments:
Post a Comment