Ingrediënten
1 pakje (Italiaanse) lange vingers (200 gr)
3 dl espresso of andere sterke koffie, gezoet
1½ dl amaretto
100 gr basterdsuiker
500 gr mascarpone
2 theelepels cacao
1/4 liter slagroom
2 vanille suiker zakjes
Bereidingswijze
Koffie zetten en af laten koelen
Meng de afgekoelde koffie met de amaretto.
Week de lange vingers hierin.
Klop de mascarpone los met het vanillemerg en de suiker.
Klop de slagroom stijf en meng die door het mascarponemengsel.
Vet een rechthoekige schaal dun in, leg op de bodem een laagje geweekte lange vingers, hierop een dikke laag van het mascarponemengsel en herhaal dit tot de lange vingers op zijn. De bovenste laag moet mascarpone zijn.
Laat in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie, minstens 12 uur opstijven.
Neem de tiramisu uit de koelkast en bestrooi hem door een zeefje met de cacao.
No comments:
Post a Comment