Benodigdheden:
4 vastkokende aardappelen
half pond runder gehakt
peper
nootmuskaat
aroma kruiden of zout
2 eieren
teentje knoflook
selderij
prei
Bereidingswijze:
1. kook de aardappelen en laat ze goed afkoelen
2. als de aardappelen zijn afgekoeld kun je ze fijn prakken met een vork in een schaal
3. terwijl de aardappelen verder afkoelen kun je alvast een beetje selderij en prei fijn snijden
4. voeg alle bovengenoemde ingredienten in een schaal en meng het goed bij elkaar
5. pak twee eetlepels zodat je soort van balletjes kan vormen van je mengsel
Met bovengenoemde ingredienten kan je 20 frikandelletjes maken
Wanneer de balletjes zijn gevormd, verhit je olie ( zonnebloem olie of olijf olie ) in een pan
Bak ze vervolgens tot ze goudbruin kleuren.
YUMMI! recept ontvangen van Ellen de la Bretoniere
No comments:
Post a Comment